Hartcoherentie meting

Bedrijfsyoga - Vitaliteitstrainingen Nederland

In onze trainingen werken we op aanvraag met hartcoherentie metingen, om zo het effect van de trainingen en sessies op de deelnemers te meten.

Ons hartritme is afhankelijk van hoe we ons voelen. Bij stress wordt de hartslag sneller en het patroon van de periodes tussen de hartslagen grilliger.
Het hart stuurt ons brein aan en alleen bij een regelmatig hartritme werken lichaam en brein goed samen. Deze toestand heeft een gunstig effect op uw vitaliteit en op uw gezondheid. 

Het hart bevordert het functioneren van de hersenen. Volgens verschillende onderzoeken beïnvloedt hartcoherentie rechtstreeks de prestaties van de hersenen. Alles wijst erop dat fases van chaos de onderlinge afstemming van de hersenfuncties belemmeren, terwijl daarentegen hartcoherentie die juist bevordert. Dat is dan te merken aan snellere en nauwkeurigere reacties en een verbetering van onder stress geleverde prestaties. Bron: Dr D. Servan-Schreiber

De betekenis van de hartcoherentie meting: 
- oefenen om door het sturen van uw emoties, meer effectief om te gaan met stress en uw vitaliteit op een hoger niveau te brengen.
- zien hoe uw hartritme van moment tot moment varieert
- zien hoe uw gedachtes, gevoelens en emoties uw hartritme beïnvloeden.
- zien hoe u d.m.v. yoga, aandachtstraining, mindfulness en meditatie stress kunt verminderen en daarbij de invloed waarnemen die dit heeft op uw gezondheid en op uw prestaties.

Voor meer informatie neem gerust contact op. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

<< Terug naar Nieuws en Onderzoek