Praktijk Wilma Dingemans

Praktijk voor Coaching, Balans & Vitaliteit

Adoptie- en pleegzorg

Adoptie- en pleegkinderen hebben een scheiding doorgemaakt van hun biologische ouders en al op jonge leeftijd veel meegemaakt. Hierdoor is er een kans dat de fundamentele basis van vertrouwen en veiligheid niet of nauwelijks gevormd is.

Eén van de manieren om in deze situatie te bouwen aan een vertrouwensbasis met je kind, is Shantalamassage.

De Shantalamassage is ritmisch en rustig. Op een directe en rustige manier leer je een goede vorm van aanraking. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in contact komen met je kind en laten voelen dat je hem/haar volledig accepteert. Hierdoor schep je een veilige situatie. Opgebouwde spanning en verdriet krijgen de ruimte om te ontladen. Deze bewuste aanraking stimuleert de productie van het hormoon oxytocine. Dit ontspanninghormoon geeft een gevoel van geborgenheid, biedt bescherming en bevordert de hechting tussen de ouder en het kind. Een goede gehechtheid tussen ouders en kind vormt de basis voor een goede ontwikkeling van het kind. Op lichamelijk gebied heeft Shantalamassage een positief effect op de werking van de organen en op de groei. Dit is een belangrijk aspect voor adoptie- en pleegkinderen die vaak een lichamelijke achterstand hebben op het moment van aankomst.

Shantalamassage en de Sherborne bewegingspedagogiek vullen elkaar heel mooi aan. Het kan goed gecombineerd worden met een andere vorm van behandeling.


Shantalamassage cursus en Sherborne bewegingssessies

De Shantalamassage cursus voor adoptie- en pleegkinderen en de Sherborne bewegingssessies worden in principe op individuele basis gegeven. Speciaal op jou en je kind afgestemd.
Voor meer informatie, neem gerust contact op.